Geschiedenis In december 2005 opende zorginstelling “De Oase” haar deuren. Samen met enthousiaste vrijwilligers en één groepsleider was het team compleet.

Er werd hard gewerkt aan pedagogisch gerichte begeleiding en verschillende vrijwilligers raakten gemotiveerd om een opleiding te volgen binnen de zorg. Zo ontwikkelde “De Oase” zich al snel als leerbedrijf.

Ondertussen kwamen er steeds meer kinderen logeren op de boerderij uit 1865. Er volgde een verbouwing en de kinderen en begeleiders werden ondergebracht in vakantiehuisjes op een prachtige locatie op de Veluwe, om de logeer weekenden toch door te kunnen laten gaan. Eenmaal terug op de boerderij was er ruimte gecreëerd voor zestien slaapplaatsen en waren er nieuwe sanitaire voorzieningen geplaatst.

“De Oase” groeide verder en de groepen werden groter. Het team werd aangesterkt met meer gediplomeerde krachten en nieuwe vrijwilligers zodat er nog steeds één op één of één op twee begeleiding verzorgd kon worden. Ook in de vakanties en op woensdagmiddagen werd er inmiddels opvang en begeleiding verzorgd.

Naast creatieve therapie bood de Oase ook pedagogische ondersteuning thuis. Om zo de best mogelijke hulpverlening te kunnen bieden dat een gezin nodig heeft.

Na ruim zes jaar is stichting “De Oase” uitgegroeid tot een erkend ministerie VWS therapeutische zorginstelling met kwalitatieve zorg en pedagogisch gerichte doelstellingen. Alle cliënten krijgen elk een handelingsplan met daarin persoonlijke (leer)doelen die samen met de ouders zijn opgesteld.

Om de begeleiding optimaal te kunnen verzorgen, werken groepsleiders nauw samen om de doelen van de cliënten in een realistisch tijdsplan, samen met de kinderen, te kunnen behalen.

Alle medewerkers werken volgens het pedagogisch beleid dat is in te zien op de Oase