Openingstijden van De Oase maandag t/m zondag 24/7
DIRECT CONTACT 06-54325285
Email De Oase martin@deoase.info

Weerbaarheid

Weerbaarheidstraining

De Oase verzorgt al tien jaar weerbaarheidstrainingen zoals Hapkido en Taekwondo  voor kinderen van de Oase. Dit in samenwerking met de Stichting Koreaanse Krijgskunsten (SKK), en onze therapeute beeldende creatieve vak therapie.

Onze lessen zijn ook opengesteld voor kinderen en volwassenen buiten de Oase!

Weerbaarheidstraining: Hapkido/Taekwondo

http://www.balansdigitaal.nl/data/balans-magazine/2014/balans-magazine-2014-3/kinderen-leren-tijdens-hapkido-meer-dan-zichzelf-verdedigen/

Hapkido en Taekwondo zijn Koreaanse zelfverdedigingsporten en zeer geschikt voor kinderen met o.a. ADHD of een vorm van autisme.

Lichaamsbeweging is gezond, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de hersenen. Het zorgt voor extra zuurstof, voedingsstoffen en stimulering. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor kinderen met ADHD.

Lichaamsbeweging vergroot het concentratievermogen, met name de langdurige concentratie, het vermogen om alert en taakgericht te blijven. Door regelmatig te bewegen bouw je geestelijk uithoudingsvermogen op.

Waarom de Oase van dienst kan zijn:

Bewegen is voor elk kind van (levens)belang, maar deelname aan een sportclub is niet voor ieder kind zo vanzelfsprekend als het lijkt. Met name voor kinderen met een autisme spectrum stoornis is het sporten in clubverband en bij reguliere verenigingen regelmatig een onneembare horde.

Daarom biedt De Oase de mogelijkheid om toch te kunnen sporten op individuele basis of in kleine groepjes, toegespitst op de individuele vraag.

Het aanbod van activiteiten wordt per blok vastgesteld en kan op deze manier aansluiten bij de vraag van de kinderen en de ouders/verzorgers. Binnen een positieve omgeving en in een ongedwongen sfeer biedt de Oase professionele begeleiding op maat en sluit hiermee aan op de specifieke behoeften van deze kinderen.

Waarom zelfvertrouwen zo belangrijk is:

Iedere ouder wil zijn eigen kind natuurlijk beschermen tegen ongewenste situaties. Echter, er zullen situaties voorkomen waarin het kind niet direct kan terugvallen op vader en moeder. Daar waar de bescherming van de ouders ophoudt, moet het kind zelf zijn mannetje kunnen staan. Hoe vaak hoor en lees je niet dat kinderen slachtoffer zijn van pesterijen, en andere vormen van zinloos geweld?

Een zelfverzekerd kind heeft veel minder kans om in bedreigende situaties te belanden. De fysieke en mentale aspecten van Hapkido en Taekwondo vergroten het zelfvertrouwen van kinderen en leert hen spelenderwijs om zich assertief op te stellen. De kinderen leren grenzen te stellen, “NEE” te zeggen en voor zichzelf op te komen!
Belangrijke voordelen naast jezelf leren te verdedigen:

 • Vergroten van je zelfbeeld (respect, acceptatie, zelfvertrouwen en trots zijn op jezelf)
 • Vergroten van je power (wilskracht, doorzettingsvermogen)
 • Vergroten van je zelfdiscipline (zelfbeheersing)
 • Vergroten van je assertiviteit (grenzen zien en aangeven, de ander respecteren)
 • Vergroten van het herkennen van je eigen emoties en die van de ander
 • Vergroten van weerstand kunnen bieden tegen negatief gedrag van anderen

 

Voor wie?

Voor personen met o.a.:

 • ADHD, ADD, • ODD • Autisme (Klassiek autisme, syndroom van Asperger, PDD-NOS, MCDD) • Hechtingsstoornis • Ontwikkelingsachterstand • (Lichte) lichamelijke en verstandelijke beperking

Voor personen zonder diagnose kan plaatsing in overleg. Bijv broertjes, zusjes, vriendjes, ouders etc.

Waar?

In de nieuwe bovenzaal van de Oase.

Straatweg 28 8535WH Follega

Wanneer?

Er zijn vaste groeps lessen op zaterdag:

10.00 t/m 11.00 uur Hapkido/Taekwondo, Jeugd 6 t/m 14 jaar.

11.00 t/m 12.00 uur Hapkido/Taekwondo, vanaf 15 jaar.

Privé lessen op afspraak.

Er kan bij de Oase recreatief en of wedstrijd gericht (zelfs op topsport niveau!) getraind worden. Ook wordt er naar examens toegewerkt (niet verplicht) zodat, indien men dat wilt officiële (bonds) examens kan doen zelfs t/m zwarte band 5e Dan.

De SKK is aangesloten en (rijks)erkend door het ministerie van VWS en NOC/NSF.

Kosten?

Betaling kan o.a. vanuit het PGB Budget. (tel: 06-54325285)

Wie geeft er les?

 De zelfverdedigingslessen worden verzorgd door rijks erkende leraren van de Stichting Koreaanse krijgskunsten (http://www.si-jak.com/) (http://www.nhb.nu/) en worden gegeven in kleine groepjes met meerde assistenten en staan o.l.v. Martin Zingel.

Zingel is o.a. drievoudig wereldkampioen Hapkido en Jiujitsu, bondscoach van het Nederlands Hapkido team met zo’n 35 jaar ervaring in verschillende krijgskunsten en in het bezit van de volgende zwarte band (Dan) graden:

Renshi 7e Dan Jiujitsu, 6e Dan Hapkido, 5e Dan Judo, 4e Dan Taekwondo, 4e Dan Kobudo en 1e dan Dim Mak

Daarnaast verzorgd de Oase in samenwerking met onze Vaktherapeute beeldend Marijke Keur cursussen voor kinderen die gepest worden.

Pestproof (www.pestproof.nl)

Training voor kinderen die worden gepest! Word een leider als het gaat om vrienden maken/ het houden van vrienden en word pestbestendig! Pestproof helpt kinderen (6) jaar en ouder, die veelal worden gepest of zich buitengesloten voelen door klasgenoten, door buurtgenoten, clubgenoten of door broer en zus. kinderen die het moeilijk vinden om contact te maken. Het lukt hun niet om vrienden te maken of te houden. Ze gaan hierdoor niet graag naar buiten of naar school. Vaak durven ze niet te zeggen dat ze gepest worden omdat ze bang zijn om nog meer gepest te worden. Als dit ook voor uw kind geldt, kunnen wij het kind helpen

 • Krijg meer zelfvertrouwen.
 • Overwin je angsten.
 • Leer hoe je vrienden maakt.
 • Neem zelf weer leiding over jou eigen leven.
 • En leer hoe jij jezelf lichamelijk kunt beschermen.

http://www.zuidfriesland.nl/nieuws/24858/pestproof-de-oase-leren-vechten-om-niet-te-vechten/

Inschrijving:

Voor meer info en inschrijving: Martin Zingel, Tel: 06-54325285, info@deoase.info

Let wel: Wij werken met kleine groepen. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

 

Nieuws:

http://www.joustercourant.nl/tag/de-oase/

http://www.sneekernieuwsblad.nl/tag/martin-zingel/

http://www.joustercourant.nl/nieuws/15334/topprestaties-kinderen-de-oase-op-nk-hapkido/

http://www.zuidfriesland.nl/nieuws/20550/kinderen-de-oase-in-de-prijzen-op-onk-hapkido/

http://www.zuidfriesland.nl/nieuws/16113/zelfverdediging-de-oase-follega/

http://www.desintnykster.nl/sport/163-internationale-prijzen-voor-de-oase

http://www.desintnykster.nl/nieuws/155-weerbaarheid-door-hapkido

http://www.joustercourant.nl/nieuws/37260/kinderen-oase-scoren-goed-op-13e-onk-hapkido/