De Oase” is een therapeutische zorginstelling en is gevestigd in het kleine rustieke plaatsje Follega aan het Tjeukemeer, in Friesland. Er wordt in huislijke sfeer opvang geboden voor kinderen/ jongeren van 6 tot 18 jaar.

Doelgroep: Kinderen/jongeren die op de Oase logeren of wonen, hebben veelal een indicatie gekregen. Zoals: ADHD, ADD, ODD Autisme (klassiek autisme, syndroom van Asperger, PDD-NOS, MCDD) Hechtingsstoornis (Licht) verstandelijke beperking Ontwikkelingsachterstand Deze kinderen/jongeren krijgen bij ons de begeleiding en ondersteuning die zij nodig hebben.

Geschiedenis In december 2005 opende zorginstelling “De Oase” haar deuren. Samen met enthousiaste vrijwilligers en één groepsleider was het team compleet.

Er werd hard gewerkt aan pedagogisch gerichte begeleiding en verschillende vrijwilligers raakten gemotiveerd om een opleiding te volgen binnen de zorg. Zo ontwikkelde “De Oase” zich al snel als leerbedrijf.

Ondertussen kwamen er steeds meer kinderen logeren op de boerderij uit 1865. Er volgde een verbouwing en de kinderen en begeleiders werden ondergebracht in vakantiehuisjes op een prachtige locatie op de Veluwe, om de logeerweekenden toch door te kunnen laten gaan. Eenmaal terug op de boerderij was er ruimte gecreëerd voor zestien slaapplaatsen en waren er nieuwe sanitaire voorzieningen geplaatst.

“De Oase” groeide verder en de groepen werden groter. Het team werd aangesterkt met meer gediplomeerde krachten en nieuwe vrijwilligers zodat er nog steeds één op één of één op twee begeleiding verzorgd kon worden. Ook in de vakanties en op woensdagmiddagen werd er inmiddels opvang en begeleiding verzorgd.

Naast creatieve therapie biedt de Oase ook pedagogische ondersteuning thuis. Om zo de best mogelijke hulpverlening te kunnen bieden dat een gezin nodig heeft.

Na ruim zes jaar is stichting “De Oase” uitgegroeid tot een erkend ministerie VWS therapeutische zorginstelling met kwalitatieve zorg en pedagogisch gerichte doelstellingen. Alle cliënten krijgen elk een handelingsplan met daarin persoonlijke (leer)doelen die samen met de ouders zijn opgesteld.

Om de begeleiding optimaal te kunnen verzorgen, werken groepsleiders en vrijwilligers nauw samen om de doelen van de cliënten in een realistisch tijdsplan, samen met de kinderen, te kunnen behalen.

Alle medewerkers werken volgens het pedagogisch beleid dat is in te zien op de Oase

DSC03269